Blogg

Ett framgångsrikt år 2022 <3

Som hundägare och uppfödare har man ibland dåligt samvete, speciellt när man har 6 st hundar hemma. Jag älskar att göra olika saker med alla mina hundar så de får egen tid. Men många gånger känns det som att det bara är i mina tankar, tills i helgen när vi hade års möte på min lokala brukshundklubb och jag inser att alla våra hundar utom Elda, snart 12 år har visat framfötterna på olika tävlingar under året :-). Så skönt att få det bekräftat och även som uppfödare, eftersom vi gärna vill att våra hundar ska synas på tävlingsbanorna :-).

Dalina har under 2022 blivit uppflyttad till högre klass spår, uppflyttad till klass 1 i lydnad, gjort ett godkänt BH/VT prov (IGP) och visats på utställning med VG.

Dalina

Dantek har under 2022 startat SM barmark i scooter med en bronsmedalj, godkänt anlagsprov i viltspår och efter det 3 godkända prov i öppenklass som sen resulterade i ett viltspårchampionat. Han har oxå visats flera gånger på utställning med E.

Dantek under SM

Gin och hennes bröder har gjort fina MH:n och hon har gjort ett godkänt doftprov i nosework och även tävlat i TSM NW1. Även sprungit i utställningsringen med VG.

Gin

Atora har tävlat lydnat med godkänt resultat i startklass, har motat fram 4 älgar under jakten och slog till med att bli BIM på Stockholmsmässan med 2 nya titlar SE VV-22 SE V-22.

Atora med hundförare Bobbo

Beata har tävlat Barmarks SM med fantastiska Tindra i linlöpning. Hon var även anmäld på jaktprov, men vi kom inte med pågrund av för många anmälda, men på det igen nu 2023. Hon har oxå sprungit vänstervarv med VG.

Tindra och Bea under träning

Detta kanske ses som ett skryt inlägg, men så är det absolut inte, utan det är ett inlägg om att jag älskar att göra ALLT tillsammans med mina bästa vänner <3.

Älskade Elda snart 12 år

Nytt år nya möjligheter 🙂

Välkommen 2023, nu hoppas vi på ett år fyllt av äventyr tillsammans med härliga människor och hundar. Året kunde inte börja bättre än att vara omgiven av min älskade familj och goa vänner som alltid finns där i vått och torrt <3. Sen att Dalina började löpa och vi hade planerat en gemensam träningshelg och att höglöpet inträffade i samband med den, känns som ett gott tecken. Nu hoppas vi på valpar i början av mars, som förhoppningsvis blir den första kullen med prefixet Team Daliora´s, det är så spännande :-).

Dalina och Neo
Margrete och Neo i Gillashundhall

Margrete och Neo provar vattentrasken i Gillashundhall.

Min älskade syster Camilla har varit här och Juni bara älskar Dantek, kärleken är ömsesidig. Det har varit lite jobbigt för honom nu en tid med 3 löptikar, stackarn. Men han är en underbar kille som älskar allt och alla <3. Det samma gäller för Bea och Atora, vi väntar bara på att kunna ut och åka skidor och släde igen, men det är på gång :-D.

Juni och Dantek
Bea och Atora

Nu i helgen den 14/1 provade vi att jaga på den sista älgen vi hade kvar. Det har kännts lite motigt ett tag, men med 12 pass skyttar och 2 hundar på bena så kändes det lite bättre. Atora fick upp älg direkt, men de gick ur marken. Fick upp ännu en som oxå gick ut, men sen, 3:dje gången gillt! Där satt den, jaktledaren sköt älgen som var Atoras 11 älg på 3 säsonger! Det är jättebra och vi är så stolta, hon fick ju ta över efter Fabbi (Hovawart) när hon dog för 3 år sedan. Hon var då eftersökshund på enbart rådjur och fyad på älg. Nånstans i hundhimlen vakar Fabbi över sin flock, det märks många gånger <3.

Även Dantek fick prova att spåra fram till skottplatsen och till älgen, vilket han klarade galant. Det gäller ju att passa på att träna när möjligheten ges.

Atora framme vid sin 11:e älg
Dantek fick även han spåra fram till älgen

Hösten 2022

Vilken fantastisk höst det blev. Barmarks SM gick av stapeln i Grängesberg 7-9 oktober och Tindra startade med Bea i canicross och vilken succe det blev. Så duktiga små tjejer <3.

Dantek och jag tävlade i scooter vilket resulterade i en bronsplats 🙂 Helt magiskt att han fick den medaljen, så välförtjänst, och känner att ängels Fabbi var med honom <3.

Under året har vi påbörjat hans resa till att bli en av våra eftersökshundar i jaktlaget, och då krävs det att han klarat öppenklass viltspår. Han tog sitt 3:dje första pris den 18 november och kan nu lägga till Svensk viltspårschampion till sina titlar, men även att han nu ingår som eftersökshund vid viltolyckor i vårat team

Den 11 dec var det Stockholms mässan och vi skulle visa upp draget under söndagen. Då anmälde jag Bea och Atora. Bea fick good för att hon är lite för liten men mamma Atora blev BIM, Svensk veteranvinnare – 22 och Svensk Vinnare -22. Wow, så magiskt, tårarna föll och känner mig så tacksam över de goa vänner jag har runt mig <3.

Atora <3
Bea och Johannes flyger fram 🙂

Hovawart SM 2022

Den 23-25 september var det dags för årets Hovawart SM, och eftersom min älskade Dalina gått tom så bestämde jag mig för att åka till Vårgårda och tävla henne alla dagarna.

På fredagen när vi kom dit så var det lydnad och jag hade blivit lottad att börja, ja ja bara ta tjuren vid hornen och entra plan. Vilken tjej jag har, vi som haft stolpe ut de senaste tävlingarna med 1-2 poäng ifrån uppfyllt, bara levererade, WOW vilken känsla <3. Vi slutade totalt 4:a med uppflyttspoäng 😀

På väg in på plan 🙂

På kvällen hade mina goa vänner från västkusten ordnat med alla havets läckerheter som vi njöt av tillsammans, en helt underbar avslutning på en fantastisk dag.

Havets läckerheter <3

På lördagen var det dags för lägre bruks tävling. Vi fick spår 4:a och kom till en åker. Väl framme vid spåret var min mobil borta, så stressad selade jag på Dalina och gjorde ett slarvigt påvisande på spåret och hon tittade på mig som och vad vill du vi ska göra här…. Tillslut började hon jobba och efter hon hittat 2 pinnar så föll poletten ner och hon gick som en gudinna i spåret och lyfte inte huvudet, 2 pinnar bort, men vi fick fortsätta med lydnaden. Jag hittade som tur var tillbaks till klubben och vände ut och in på Patricias bil som jag fått låna utan att hitta mobilen, en man hjälpte mig och ringde till den och vi hörde hur det vibrerade men kunde inte lokalicera ljudet, tills Elin kom och sa -Men den ligger ju på taket……… Vilken tur att den låg kvar. Tittade på första hund som gjorde lydnaden och hade min plan, men tydligen var nr 2 och 3 strukna, så det var att springa till bilen igen och hämta ut Dalina som var märkbart trött efter sin fina spårning. Vi hittade in i bubblan av WOW känslor och entrade planen med några nollor på moment som normalt sitter och fick poäng på andra, men det spelar ingen roll, känslan vi hade på plan och när vi sprang av var magisk, jag älskar verkligen denna hund som älskar att träna och försöker ge allt med en underbar attityd. Vi slutade på en 5:e plats.

På kvällen bjöd Hovawartklubben på jubileumsmiddag för alla medlemmar. Tack för god mat!

På söndagen var det utställning. Dalina var först ut i bruksklass, helt magiskt att det var 9 st brukstikar i ringen, det tyckte även domaren. Dalina fick väldigt fin kritik och ett VG. Gin hade jag strukit ur juniorklass då hon innan vi åkte ner till Vårgårda skrapat upp ett stort sår på baktassen, men hon var hejjarklack åt mamma och morbror.

Dantek vann championklassen och blev tillslut 2:a bästa hane slagen av sin son <3. Det är helt ok, Dantek har verkligen lämnat väldigt fina avkommor, det var många på plats, både barn och barnbarn.

Dantek i ringen

Jag vill tacka alla underbara människor för en fantastisk helg med mycket skratt och energipåfylning.

fotograf Oscar Pyk