Blogg

Hovawart SM 2022

Den 23-25 september var det dags för årets Hovawart SM, och eftersom min älskade Dalina gått tom så bestämde jag mig för att åka till Vårgårda och tävla henne alla dagarna.

På fredagen när vi kom dit så var det lydnad och jag hade blivit lottad att börja, ja ja bara ta tjuren vid hornen och entra plan. Vilken tjej jag har, vi som haft stolpe ut de senaste tävlingarna med 1-2 poäng ifrån uppfyllt, bara levererade, WOW vilken känsla <3. Vi slutade totalt 4:a med uppflyttspoäng 😀

På väg in på plan 🙂

På kvällen hade mina goa vänner från västkusten ordnat med alla havets läckerheter som vi njöt av tillsammans, en helt underbar avslutning på en fantastisk dag.

Havets läckerheter <3

På lördagen var det dags för lägre bruks tävling. Vi fick spår 4:a och kom till en åker. Väl framme vid spåret var min mobil borta, så stressad selade jag på Dalina och gjorde ett slarvigt påvisande på spåret och hon tittade på mig som och vad vill du vi ska göra här…. Tillslut började hon jobba och efter hon hittat 2 pinnar så föll poletten ner och hon gick som en gudinna i spåret och lyfte inte huvudet, 2 pinnar bort, men vi fick fortsätta med lydnaden. Jag hittade som tur var tillbaks till klubben och vände ut och in på Patricias bil som jag fått låna utan att hitta mobilen, en man hjälpte mig och ringde till den och vi hörde hur det vibrerade men kunde inte lokalicera ljudet, tills Elin kom och sa -Men den ligger ju på taket……… Vilken tur att den låg kvar. Tittade på första hund som gjorde lydnaden och hade min plan, men tydligen var nr 2 och 3 strukna, så det var att springa till bilen igen och hämta ut Dalina som var märkbart trött efter sin fina spårning. Vi hittade in i bubblan av WOW känslor och entrade planen med några nollor på moment som normalt sitter och fick poäng på andra, men det spelar ingen roll, känslan vi hade på plan och när vi sprang av var magisk, jag älskar verkligen denna hund som älskar att träna och försöker ge allt med en underbar attityd. Vi slutade på en 5:e plats.

På kvällen bjöd Hovawartklubben på jubileumsmiddag för alla medlemmar. Tack för god mat!

På söndagen var det utställning. Dalina var först ut i bruksklass, helt magiskt att det var 9 st brukstikar i ringen, det tyckte även domaren. Dalina fick väldigt fin kritik och ett VG. Gin hade jag strukit ur juniorklass då hon innan vi åkte ner till Vårgårda skrapat upp ett stort sår på baktassen, men hon var hejjarklack åt mamma och morbror.

Dantek vann championklassen och blev tillslut 2:a bästa hane slagen av sin son <3. Det är helt ok, Dantek har verkligen lämnat väldigt fina avkommor, det var många på plats, både barn och barnbarn.

Dantek i ringen

Jag vill tacka alla underbara människor för en fantastisk helg med mycket skratt och energipåfylning.

fotograf Oscar Pyk