Om oss

Mitt namn är Gunilla Pöchhacker och jag bor i Kopparberg med min man Pentti Junttila och vår flock bestående av Hovawart Elda, Dantek, Dalina och Gin samt Kleiner Münsterländer Atora och Beata ”Bea”, till flocken hör även Hovawarten Ella men hon bor hos min dotter och svärson i Lindesberg.

Jag har alltid älskat hundar, som liten lånade jag alla kvarterets hundar som jag var ute och gick med samt tränade på mitt sätt 😉 Efter gymnasiet och jorden runt resa så kom längtan efter hund tillbaks igen, och jag köpte min första hund, en blandras Hovawart / Schäfer som hete Roxy, en fantastisk hund som gjorde att jag hittade till brukshundklubben och provade allt med henne, och som oxå gjorde att jag fastnade för rasen Hovawart! Hon gjorde även att jag lärde känna min goa vän Ingegerd Danielsson som jag sen köpte min första Hovawart av Erotiken´s Blond Erozz av 2004.

Under åren har jag fascinerats av allt som har med hund att göra men mest mentaliteten, den är så oerhört viktig och det ska vara kul att ha hund. Jag är utbildad testledare för MH och MT (olika mentalbeskrivningar för hundar) och är ute så ofta jag kan på olika brukshundklubbar, det är ett otroligt roligt uppdrag som gör att jag lär mig så mycket mer om hundar.

Under några år ingick jag i kenneln Anziehend´s (därav mina hundars prefix) och under dessa år har 5 kullar fötts hemma hos hos (3 Hovawart och 2 Klm kullar) men eftersom jag är intresserad av 2 helt olika raser, är det bättre att ha ett eget kennelnamn. Namnet kommer av att med oss ingår man i vårat Team och teamets stam tikar är Dalila Aldeon ”Elda” och Atora, och sätter man ihop dessa namn så blir det Daliora <3

Jag brinner för muskler,kondition, hållbar hund och förebyggande träning hos hund och det jobbar jag delvis med i mitt företag Gunilla & co consulting AB. Alla mina hundar fokuserar jag på olika saker med, dels för att jag ska lära mig nya sporter samt att alla ska få ”sin” grej och vi egen tid tillsammans <3

Vi är båda jägare och bor mitt i jaktmarken samt att vi är eftersöksjägare åt polisen. Just nu jagar vi älg med Atora, men har även jagat älg med Hovawart vår fantastiska Fabbi, som tyvärr lämnade oss alldeles förtidigt. Nu tränar vi Dantek i att bli reserv i jakt laget på eftersök. Bea fokuserar vi på fågel först och främst. Pentti är en klippa på att lägga blodspår, och det gör han gärna till dem som vill.

2009 introducerades jag för den fantastiska sporten barmarksdrag och är sedan dess fast och har sedan 2016 ingått i förbundsstyrelsen och är sedan 2019 förbundsordförande för Svenska Draghundsportförbundet. Jag tränar och tävlar canicross, scooter och släde. Jag gör även mina försök i att lära mig åka skidor 🙂 och har som mål att meritera någon av mina hundar själv.

Lite mer 🙂

Testledare/figurant MH MT

CUA – utställning SKK

Gröntkort instruktör – drag

Allmänlydnadsinstruktör – SBK

TL – Nosework